Москва: Споразумението с Турция за Идлиб не е напълно реализирано

  • 27 януари 2019 14:34

  • 674
  • 0
Москва: Споразумението с Турция за Идлиб не е напълно реализирано
© gettyimages (архив)

Споразумението с Турция за сирийската провинция Идлиб не е напълно осъществено, което предизвиква безпокойства в Москва и Дамаск, предаде агенция Интерфакс, позовавайки се на говорител на Кремъл.

Москва и Анкара се опитват да създадат зона за деескалация в региона. Русия заяви миналата седмица, че обстановката бързо се влошава и че районът е почти изцяло под контрола на бойци на терористичната групировка "Джебхат ан Нусра", преименувала се на "Хаят Тахрир аш Шам".

На 17 септември в Сочи президентите на Русия и Турция Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва се договориха към 15 октомври да създадат в провинция Идлиб демилитаризирана зона в дълбочина от 15-20 км по протежение на линията на съприкосновение на сирийските правителствени войски и въоръжената опозиция. Анкара обаче поиска допълнително време при изпълнението на договореностите.

Последвайте канала на

БТА
674 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини