Ердоган: Турция ще продължи да укрепва координацията с Русия в Сирия

  • 24 януари 2019 06:33

  • 1539
  • 1
Ердоган: Турция ще продължи да укрепва координацията с Русия в Сирия
© Getty Images

Русия и Турция нямат никакви проблеми по въпроса за създаване на зона за сигурност в Сирия, заяви днес турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва на пресконференция след руско-турските разговори, предаде ТАСС.

"С Русия нямаме никакъв проблем по тази тема, тъй като тези райони ще бъдат прочистени от терористични елементи, така както това беше направено в хода на операциите "Щитът на Ефрат" и "Маслинова клонка", каза Ердоган.

Той изтъкна също, че Москва и Анкара смятат да продължат съвместната си борба с терористите в сирийската зона за деескалация Идлиб.

Турският държавен глава посочи, че се надява конституционният комитет на Сирия да бъде създаден в най-скоро време и желае работата в тази посока да бъде ускорена.

Ердоган подчерта, че Анкара е била изненадана от позицията на Великобритания, Германия и Франция по този въпрос.

Главната цел на Турция в Сирия е борбата с терористичната организация "Ислямска държава" и кюрдските формирования "Сили за защита на народа", които Анкара смята за свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК).

Същевременно Ердоган обяви, че Турция се надява да приеме тази година над 6 милиона руски туристи.

Последвайте канала на

БТА
1539 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.24 | 07:17

1

ГОЛЯМ ЧОВЕК СИ

Добави коментар

Водещи новини