ООН: Палестинските фракции трябва да подкрепят усилията на Египет за връщане на палестинците изцяло под контрола на законното палестинско правителство

  • 19 ноември 2018 18:45

  • 558
  • 0
ООН: Палестинските фракции трябва да подкрепят усилията на Египет за връщане на палестинците изцяло под контрола  на законното палестинско правителство
© gettyimages (архив)

Палестинските групировки трябва да съдействат на Египет в усилията му за възстановяване на контрола на законното правителство върху палестинските земи. Това заяви днес специалният координатор на ООН за близкоизточния мирен процес Николай Младенов на среща на Съвета за сигурност, предаде ТАСС.

"Палестинските фракции трябва да подкрепят усилията на Египет за връщане на палестинците изцяло под контрола на законното палестинско правителство" каза той.

"Искам също да подчертая значението на подкрепата на агенцията за подпомагане на палестинските бежанци и да изразя благодарност към Кувейт за приноса му в размер на 42 милиона щатски долара", каза Младенов.

Дипломатът изрази мнението, че сплотяването на палестинското общество "ще създаде необходимите условия за възобновяване на преговорите, които ще сложат край на конфликта между Палестина и Израел".
 

Последвайте канала на

БТА
558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини