Палестински лидери отвлекли гражданин на САЩ в Ерусалим?

  • 22 октомври 2018 10:12

  • 1307
  • 0
Палестински лидери отвлекли гражданин на САЩ в Ерусалим?
© Getty (архив)

Двама палестински лидери в Ерусалим бяха задържани от израелските сили за сигурност по подозрение в отвличане на гражданин на САЩ, съобщи медия от еврейската държава.

Аднан Рейт, който има почетена титла губернатор на Ерусалим от името на Палестина и е бивш високопоставен командир на радикална мюсюлманска групировка ФАТАХ, бе задържан вчера, докато се връщаше от сватба. Той и началникът на разузнавателна служба на Палестинската автономия Джихад Факих бяха обвинени в похищение на американски гражданин.

Палестинският арабин, с американски паспорт и притежаващ разрешително за постоянно пребиване в еврейската държава, бе задържан от властите в автономията, защото е продавал недвижими имоти на евреи в арабски квартал на Ерусалим.

До задържането на Рейт и Факих се е стигнало след като близки на похитения са подали сигнал до Държавния департамент във Вашингтон, информира нюзру.

Информацията за похитения американец бе публикувана ден след като Саудитска Арабия официално призна за убийството на своя поданик и журналист на в. "Вашингтон пост" Джамал Хашоги в консулството на Рияд в Истанбул.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини