Топагент на Рияд е командвал на живо убийството на Джамал Хашоги и крещял: Искам главата на този пес!

  • 23 октомври 2018 16:26

  • 6108
  • 4
Топагент на Рияд е командвал на живо убийството на Джамал Хашоги и крещял: Искам главата на този пес!
© Getty (архив)

Искам главата на този пес. Това е крещял непосредственият ръководител на убийството на Джамал Хашоги и високопоставен офицер от тайните служби на Рияд – Сауд ал Кохтани, написа турският в. Хюриет.

Източник от контраразузнаването в Анкара твърди, че саудитският агент е давал нареждания как да се извършва екзекуцията на критика на властите в консервативната близкоизточна монархия по Skype и наблюдавал убийството в реално време. "Според събеседника на нашата медия ал Кохтани е бил шеф на 15-членния екип, изпратен в Истанбул, за да ликвидира журналиста от "Вашингтон пост", пише още медията, като цитира своя информатор.

Официално топагентът на Рияд е съветник на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман по въпросите на интернет и социалните мрежи. Ал Кохатани също, като сочи официалната му трудова, автобиография е отговарял за киберсигурността в саудитската армия. За него смята, че е много близък на наследника на трона на Саудитска Арабия. "Само Аллах стои стои над краля Салман и неговия син Мохамед", е написал в Twitter той през лятото.

Рияд призна за убийството на Хашоги на 20 октомври (18 дни след изчезването му в саудитското консулство на Рияд в Истанбул). Днес турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви, че става дума за планирано престъпление.

 

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6108 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гост

2018.10.24 | 09:04

4
"Рияд призна за удобството на Хашоги на 20 октомври" Вие си правите майтап нещо с убийството на човека.
ПП

2018.10.24 | 08:26

3
Колко по-лесно е с Новичок .
ЯЯ

2018.10.24 | 08:25

2
Преди години на публична екзекуция в Сауд. Арабия отсякоха главата на човека от 5-6я опит . Колко ли са го клали тоя нещастник ?
опорна то4ка

2018.10.23 | 19:32

1
Саудитите да изпратят хора в Кремъл да ги обучат как стават технично тези работи! Аматьори

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини