Иранка, протестирала срещу носенето на хиджаб, получи 20 години затвор

  • 10 юли 2018 07:39

  • 2662
  • 2
Иранка, протестирала срещу носенето на хиджаб, получи 20 години затвор
© Pixabay

Иранка, протестирала срещу забраната за жени да излизат навън без ислямска забрадка, бе осъдена на 20 години затвор, предаде Асошиейтед прес.

Шапарк Шадаризадех съобщи новината в личния си уебсайт. Тя написа, че е пратена в затвора, защото се противопоставила на задължителния хиджаб по време на протест миналия декември. Тогава тя свали от главата си хиджаба си. Жената каза още, че била осъдена и защото развявала бяло знаме на мира по улиците. Ирански представители засега не са коментирали информацията.

През февруари полицията арестува общо 29 души по време на протестна кампания срещу носенето на хиджаби. Шадаризадех, която е на 42 години, бе пусната впоследствие под гаранция. Нейната защитничка в съда, Насрин Сотудех, която е юрист и известна правозащитничка, бе арестувана миналия месец. Сега не се знае къде точно се намира нейната клиентка Шадаризадех.

В Иран показването на коса на публично място се наказва, като наказанията варират от глоба от 25 долара до присъда затвор.

Последвайте канала на

БТА
2662 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АК-47 НОМЕР

2018.07.10 | 09:35

2
исляма е зло,хората проглеждат и виждат истината от лъжата
проклети да са комунистическите изроди

2018.07.10 | 08:23

1
А Дребния стълб на православието продължава да се прегръща с резаците и да си бъркат в гащите ! И всичко в името и за благото на Човека ! Крепостното стадо отдавна е разбрало името на този Човек и приближените му , но скотски предпочита да си мълчи и да лочи " Боярищник "

Добави коментар

Водещи новини