Експерт: Русия иска Асад да бъде на власт, за да защитава интересите й

  • 12 април 2018 09:26

  • 5154
  • 3
Експерт: Русия иска Асад да бъде на власт, за да защитава интересите й
© Нова телевизия

Няма единен план за Сирия. Има план на Русия - очевидно на нея й харесва идеята Башар Асад да остане на власт, защото така нейните интереси ще бъдат защитени. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият служебен министър на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за.

Изявлението му идва на фона на обвиненията, че режимът на Дамаск е използвал химическо оръжие в град Дума.

Той коментира заканата на Русия да свали всяка ракета, която бъде изстреляна към Асад: "Технически това не е възможно. Много няма да успеят, ако изобщо успеят да свалят някоя".

Според него няма да има пряк сблъсък между САЩ и Русия. На същото мнение е и арабистът проф. Владимир Чуков.

"Няма да има Трета световна война. Става въпрос може би за предполагаема военна операция срещу режима на Башар Асад", изтъкна той, като цитира данни Световната здравна организация, според които 500 души от Източна Гута са потърсили медицинска помощ в болници през последните дни.

Арабистът припомни и предполагаемата химическа в Хан Шейхун от април 2017-а: "Имаше доклад на съвместния разследващ механизъм, съставен от независими експерти от ООН. Данните излязоха от октомври и бяха категорични. И после дойде руско вето, с което бе разпусната тази група".

"В момента се търси някакво решение срещу Башар Асад, който за пореден път демонстрира възможност да използва химически оръжия, които на теория не би трябвало да притежава вече", коментира Тагарев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5154 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.13 | 22:18

3
А Тръмп го не ще, защото не защитава неговите!
новините

2018.04.13 | 22:18

2
СТИГА НИ ПОКАЗВАХТЕ ПРОДАЖНИ СОРОСОИДНИ ПЕДАЛИ.
дуци

2018.04.13 | 22:17

1
АБЕ БАСТУН КУХ ,ВСЯКА МОЩНА ДЪРЖАВА СИ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ В СВЕТА ,СКРИЙ СЕ

Добави коментар

Водещи новини