Патриархът на Антиохия осъди бездействието на международната общност към драмата в Алепо

  • 16 август 2016 17:55

  • 1491
  • 0
Патриархът на Антиохия осъди бездействието на международната общност към драмата в Алепо
© Gettyimages (архив)

Православният патриарх на Антиохия и целия Изток Йоан Десети осъди безразличието, което според него проявява международната общност към драмата на сирийския град Алепо, предаде БТА, цитирайки АФП.

"Носим в сърцата си раната на Антиохийската православна църква и разкъсването на страните на тази земя", заяви Йоан Десети на религиозна служба във Варшава. "Носим болката на град Алепо, който от три години чака завръщането на отвлечените духовници. През тези три години светът остава обикновен наблюдател на тази трагедия", заяви патриархът, който получи титлата доктор хонорис кауза на Варшавската академия по християнско богословие.

Епископите на Алепо Юхана Ибрахим от Сирийската православна църква и Булос Язиги от Гръцката православна църква са отвлечени близо до Алепо по време на хуманитарна мисия през април 2013 г. Град Алепо е основен залог в бушуващата от над пет години в Сирия гражданска война. Той е разделен на бунтовнически квартали в източната част и държани от режима квартали в западната. Двата лагера са увеличили войските си за битката, която да им даде пълен контрол над бившата икономическа столица на страната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини