Саудитска Арабия свали ракета, изстреляна от шиитските бунтовници

  • 04 юли 2016 10:54

  • 1682
  • 0
Саудитска Арабия свали ракета, изстреляна от шиитските бунтовници
©

Саудитска Арабия свали балистична ракета, изстреляна тази сутрин от шиитските бунтовници в Йемен към южния саудитски град Абха. Това съобщи арабската сунитска коалиция, оглавявана от Рияд, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Ракетата "бе прехваната, ранени нямаше", заяви коалицията в комюнике и уточни, че пусковата установка е унищожена впоследствие от саудитската авиация.

Това е четвъртата ракета, изстреляна откъм Йемен в посока Саудитска Арабия, откакто през април в Кувейт започнаха мирни преговори между бунтовниците хуси, подкрепяни от Иран, и йеменското правителство, което се опира на арабската коалиция.
Въпреки примирието, провъзгласено в началото на преговорите, в Йемен продължават сражения. От края на 2014 г. хусите контролират столицата Сана.

Саудитска Арабия разположи на стартови позиции противоракети "Пейтриът", за да брани южните райони от територията си.
Телевизията със саудитски капитали "Ал Арабия" съобщи в петък, че три ракети, изстреляни от Йемен, са избухнали в един южен район и са причинили материални щети, но жертви няма.

Специалният пратеник на ООН за Йемен Исмаил Улд Шейх Ахмед заяви в сряда, че мирните преговори, протичащи без особен напредък, ще продължат след двуседмична пауза, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Калина Христова
1682 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини