„Ислямска държава” зарови живи 45 от своите

  • 11 май 2016 15:28

  • 16718
  • 0
„Ислямска държава” зарови живи 45 от своите
©

Групировката „Ислямска държава” зарови живи в земята 45 от собствените си бойци. Това било наказанието им, че се разбягали на бойното поле пред настъпващата иракска армия, която се опитва да си върне контрола върху северната провинция Ниневия, която е под властта на ислямистите от 2014 година, съобщава RT.

Броят на екзекутираните по този мъчителен начин не е уточнен, тъй като различни източници съобщава различна информация – от 35 до 45. Те са убити в покрайнините на Кайяра, който се намира на около 60 км от Мосул – градът, обявен от ислямистите за тяхна столица в Ирак.

Екзекутираните са били обвинение, че са избягали от боя с правителствените сили в село Башир, което е на юг от богатия на петрол район на град Киркук. Те били заровени живи в общ гроб.

Според запознати, убиването на собствените членове показва сериозен морален срив в редиците на групировката. Тя вече страда от недостиг на жива сила заради интензивните въздушни удари нападенията по суша на антитерористичните сили на Сирия и Ирак.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
16718 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини