Ликвидираха над 200 терористи от "Ислямска държава"

  • 27 април 2016 18:48

  • 2657
  • 0
Ликвидираха над 200 терористи от "Ислямска държава"
©

По време на операция на иракската армия в близост до град Михан в северната провинция Найнава, са били ликвидирани над 200 терористи от "Ислямска държава", предаде ТАСС.

По време на операцията за освобождение на Михан, превърнат от „Ислямска държава“ в мощен укрепен район, са били ликвидирани над 200 екстремисти, съставящи „елитните“ формирования на организацията“, се казва в съобщение на армейското командване на страната.

В съобщението се казва още, че най-малко стотина от двестате джихадисти са били от специалните части на „Ислямска държава“, които се славят с изключителна жестокост към населението на окупираните от тях райони.

Освобождението на Найнава и столицата ѝ – вторият по големина град в Ирак Мосул – е основната цел на армията и на народните милиции на Ирак.

Операцията на властите е започнала днес с едночасови артилерийски и въздушни обстрели по позициите на терористите, в резултат на който освен убитите хора, има и унищожени четири ракетни установки, седем минометни разчета, четири тежки картечници и няколко бронирани коли.

В резултат на операцията районът Михан е напълно под контрола на иракската армия. Един войник от нея е загинал, пише в съобщение на щаба на операцията в провинция Найнава.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2657 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини