САЩ: Русия е готова да нанася удари в Сирия

  • 22 септември 2015 07:29

  • 6577
  • 8
САЩ: Русия е готова да нанася удари в Сирия
© gettyimages

Русия е разположила 28 военни самолета в Сирия, съобщиха за АФП висши американски представители - потвърждение според експертите, че Москва вече е готова да осъществява военни операции на място.

Двадесет и осем руски изтребителя и щурмови самолета са разположени на летищен терен в провинция Латакия (Западна Сирия) - крепост на сирийския президент Башар Асад, посочи един от източниците, пожелали анонимност. Друг американски представител потвърди информацията за 28 бойни самолета, съобщавайки и за наличието на "двадесетина" руски военни и транспортни хеликоптера. Вторият източник отбеляза също, че Русия използва безпилотни самолети над Сирия, но не даде подробности. Според източниците Русия е разположила дузина бомбардировача СУ-24 и още толкова щурмови самолета СУ-25, както и четири изтребителя, информира БТА.

Те няма да стоят и да отбраняват летището, каза за АФП анализаторът Джефри Уайт от вашингтонския Институт за близкоизточна политика. С тези самолети руснаците могат да нанасят удари дълбоко в Сирия, достигайки дори територия, завзета от "Ислямска държава", подчерта той.

Очаквам удари срещу групировката "Ислямска държава", но това няма да има съществено значение във военен план, заяви анализатор от института "Брукингс" Джеръми Шапиро. Москва търси по-скоро политически и дипломатически, отколкото военен ефект, обясни той. Руският президент ще използва възможността на следващото Общо събрание на ООН да предложи създаването на широка антитерористична коалиция, добави Шапиро.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6577 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.09.29 | 12:36

7
Да тия наистина ще започнат воина срещу тероризмът и много други ще ги подкрепят.Големия въпрос е дали няма така да лъснат керливи ризи и кафяви гащи на другите уж борци срещу тероризмът.

2015.09.29 | 12:36

8
Не реви на чужд гроб че незнаеш на коя глава ревеш!Руския мужик не лиже газа на някои чужденец като нас дето лижем гъзовете на Европа и на щатите.Те поне отиват да умират за ПУТИН и РОДИНАТА си а не като нашите деца дето умряха и ще умират за чужди интереси.Да за едно си прав че сме по тъпи,може би сме наи тъпите на този свят.
колю

2015.09.29 | 12:35

6
Санкции, санкции и пълна конфискацияна всичките милиарди долари накрадени от нещастния мужик, който и на всичкото отгоре , пак ще умира за путину и родину. ей, ноо тъп народ а бг-то се натам гледа, дали не е по тъп!?

2015.09.29 | 12:35

5
защо САЩ се скачат толкова да не се притесняват че техните питомци от ИД ще о отнесат
DO DIM SLAVOFFFFFFFFFFFF..FFFFFFFFF..FFF..

2015.09.29 | 12:35

4
A OSTE PO-LOSHO E DA SI SMEL IZOSTANAL I PREDAL RODINATA SI,HONOLULSKO PEDALTCHE..... P.S. OSTE LI NE SI SE SGODIL ZA DAVIDE PIPIPIKOLI, LIKA-PRILIKA TI E ,DEISTVAI, NEDEI DA SPISH V HONOLULU..
monarch

2015.09.29 | 12:34

3
Тази техника е недостатъчна за някакви мащабни операций срещу ИД.При положение че остане на това равнище,основната и функция ще е извличане на политически дивиденти за Русия.
аман

2015.09.29 | 12:34

2
От "умни"анализатори!Мигар до сега САЩ не можаха да се справят с ИД???Ама,кой убива рожбата си,макар тя да е ненормално изчадие???Русия ще се справи,ако краварите не й попречат.Много вероятно е.

2015.09.23 | 09:37

1
axa niama da ima efekt ,ako ne jelaqt inache i vie te ste pepel niama da ima kopcheta iztoriata go e dokazala...

Добави коментар

Водещи новини