Ядрени инспектори ще посетят ирански обекти

  • 05 май 2014 09:15

  • 942
  • 1
Ядрени инспектори ще посетят ирански обекти
©

Международни инспектори ще посетят два ядрени обекта в идните дни, предаде иранската официална осведомителна агенция ИРНА, цитирана от АП.

В съобщението на ИРНА се цитира говорителя на иранската агенция за атомна енергия Бехруз Камалванди, според когото инспекторите ще посетят уранова мина и комплекс за обогатяване на уран в Ардакан. Инспекторите са от Международната агенция за атомна енергия. Според Камалванди с тези посещения Иран ще е изпълнил седем от изискванията на Международната агенция за атомна енергия до 15 май. По думите му "са предприети шест стъпки". Той не даде подробности, но тези стъпки включват разкриване на информация за разработването на детонатор, който може да се използва в ядрени оръжия. Западът се опасява, че ядрената програма на Иран може да му  позволи да направи атомна бомба. Техеран казва, че програмата му е за мирни цели.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
942 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.25 | 19:56

1
Подстрекавани от Русия , Иранците, ще направят атомна бомба. Но трябва да се знае, че те живеят 600 години след нас. Бил съм 1978 г. в Иран, когато започна смянат на парите им. на новите беше подменена годината и беше отбелязана 1378 година. Това още е в сила. Зблъсакът ще бъде между сегашният свят и средновековието. Трябва да бъдат спряни на време.

Добави коментар

Водещи новини