Бащата на Джулиан Асандж се срещнал с Башар Асад

  • 31 декември 2013 14:08

  • 1333
  • 0
Бащата на Джулиан Асандж се срещнал с Башар Асад
© Getty Images/Guliver

Бащата на Джулиан Асандж - основателя на Уикилийкс, разговаря в Сирия с президента Башар Асад по време на пътуване,  предприето в знак на "солидарност със сиирйския народ", пише днес в. "Острелиън", цитиран от Франс прес.

Джон Шиптън е пътувал в състава на делегация от членове на политическата партия "Уикилийкс", създадена от Асандж във връзка с последните избори за Сенат в Австралия; остана неизвестно колко гласове му е осигурила, забелязва АФП.

Официалната сирийска агенция разпространи редица снимки от срещата с Асад, състояла се на 23 декември и продължила близо  час според президентската канцелария. Австралийската делегация разговаря в Дамаск и с православния патриарх на Антиохия Йоан Десети, а също така с премиера на Сирия Уаел Надер ал Халки.

Посещението, предизвикало враждебни отзиви в Австралия, според секретаря на партия "Уикилийкс" Мат Уат е било "мисия,  насочена към възстановяване и мир".

След срещите с представители на сирийския режим "разбрахме как сирйците са провалили заговора на повече от 86 страни срещу държавата им", коментира на 22 декември Джамал Дауд, член на делегацията, на партийния сайт във Фейсбук.

Сайтът Уикилийкс, несвързан с партията, веднага се дистанцира, като заяви в Туитър, че "не е информиран и не е  давал съгласие". Партия "Уикилийкс" уточни, че през януари ще публикува доклад за посещението в Сирия, наречено "безотговорно" от лейбъристите в Австралия, добавя АФП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини