Цветлин Йовчев и Кристалина Георгиева обсъдиха сценариите за кризата в Сирия

  • 02 септември 2013 17:22

  • 940
  • 2
Цветлин Йовчев и Кристалина Георгиева обсъдиха сценариите за кризата в Сирия
©

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола и европейският комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование обсъдиха хуманитарните аспекти при възможните сценарии за развитие на кризата в Сирия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двамата споделят обща оценка за заплахите и рисковете, пред които може да бъде изправена нашата страна при евентуално развитие на кризата в Сирия. Вицепремиерът и европейският комисар обсъдиха потенциалните възможности страната ни да потърси международна помощ при разрешаването на евентуален бежански проблем у нас. Комисар Георгиева запозна министър Йовчев с инструментите за оказване на солидарност по линия на Европейския съюз.

Вицепремиерът подробно запозна европейския комисар както с плана на българското правителство за противодействие на негативните ефекти от кризата в Сирия и нейното разширяване, който бе одобрен от Съвета по сигурността към Министерския съвет, така и с конкретните мерки за засилване на контрола върху българската граница като част от външната граница на Европейския съюз. Срещата между двата се състоя в Министерството на вътрешните работи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
940 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.02 | 23:41

2
Йовчев да укрепи ганицата, за да не се допуска вълната от потенциални терористи! Не да спи и да си чеше езика!

2013.09.02 | 23:41

1
Кристалина Георгиева е безполезна за българите КУЧКА ! ПРЕДАТЕЛКА като Кунева -Пръмова, Безуханова и Цв. Борисловова ! Крадливи мурви ! ЗАТВОР за такива !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини