Словесна битка около Сирия

  • 28 август 2013 07:24

  • 2141
  • 2
Словесна битка около Сирия
©

Остри реплики започнаха да витаят по отношение на сирийската криза

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви: Няма съмнение, че правителството на Сирия е използвало химическо оръжие и това да трябва да се вземе под внимание, предаде Би Би Си.

По-рано подобни думи бяха казани от държавния секретар Джон Кери. В отговорен на твърденията на американския дипломат неговият сирийски колега Муалем Уалид пред журналисти отбеляза: Това са гнусни инсинуации. По-рано американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият обяви, че военните са готови да предприемат военна операция срещу близкоизточната страна. Готовност изявиха и американските съюзници Великобритания и Австралия. Турският въшнен министър Ахмет Давутоглу днес обвини Дамаск за газовата атака и заяви, че Анркара няма да седи със скръстени ръце.

Най-близките съюзници на режима на Башар Асад Русия, Китай и Иран предупредиха Вашингтон, че евентуална военна намеса в двегодишния конфликт би имала катастрофални последици. Междувременно вицепремиерът в Москва Дмитрий Рогозин определи политиката на Запада спрямо ислямския свят като игра на маймуна с граната.

Очаква се днес проблемът да бъде обсъден от посланиците на НАТО в Брюксел.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2141 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.09 | 09:24

2
Кой е маймуната с граната? Познайте от един път! Яка гавра от страна на Русия към САЩ. :D

2013.09.09 | 09:24

1
Браво Рогозин !Определението е точно !САЩ са маймуна с граната в ръка !

Добави коментар

Водещи новини