Сирийски хакери удариха Туитър

  • 28 август 2013 07:06

  • 1196
  • 0
Сирийски хакери удариха Туитър
©

„Сирийската електронна армия“ заяви, че успяла да поставила под свой контрол домейните на интернет платформата за микроблогинг Туитър и електронните издания на The New York Times и Huffington Post.

Хакерската групировка, поддържаща режима на сирийския президент Башар Асад, публикува съобщение за хака на системата за имената на домейните на социалната мрежа, която играе ролята на директория за маршрутизация на трафика към адресите на уебсайта, по ирония на съдбата в самия Туитър. „Добър ден. Погледнете домейна си, той вече принадлежи на СЕА“, гласи съобщението. За потвърждение хакерите публикуваха скрийншот, от който ставя ясно, че като администратор на системата на Туитър се посочва СЕА. Променен е и адресът на електронната поща на администратора.

Цялата информация бе възстановена доста бързо. Представители на администрацията на Туитър увериха журналистите от Business Insider, че данни на потребителите в резултат на хакерската атака не са били засегнати.

При това обаче „Сирийската електронна армия“ не се ограничи с Туитър. Бяха предприети атаки по електронните страници на вестниците The New York Times и Huffington Post UK, но и те бяха отбити доста бързо.

Последвайте канала на

1196 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини