Стивън Хокинг бойкотира научен форум в Израел

  • 08 май 2013 18:34

  • 1350
  • 2
Стивън Хокинг бойкотира научен форум в Израел
©

Световноизвестният професор по теоретична физика Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов е взел решение да се присъедини към академичния бойкот на Израел, като е отказал да участва в конференция, под егидата на израелския президент Шимон Перес, която е трябвало да се проведе в Ерусалим през юни. Това пише днес електронното издание на британския ежедневник „Гардиън”.

Стивън Хоукинг не е в добро здравословно състояние, уточнява вестникът. Миналата седмица е изпратил кратко писмо до президента на Израел, че се е отказал да участва конференцията „Към утрешния ден” през юни, която трябва да събере световни знаменитости и да отбележи 90-ия рожден ден на Шимон Перес.

Комюнике на британска про-палестинска организация, публикувано със съгласието на Хоукинг уточнява, че „това е негово самостоятелно решение, за да уважи бойкота, на основание познанията си за Палестина и единодушния съвет на академичните му контакти там”.

Бойкотът на израелските академични институции беше първоначално обявен през април от преподавателския профсъюз на Ирландия, а в САЩ към него се присъединиха и членовете Асоциацията за американско азиатски изследвания, припомня „Гардиън”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1350 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЖИДОВЕТЕ са СВИНЕ

2014.06.18 | 15:48

2
Ето пример за Доблестен човек
Браво на Стивън Хокинг

2013.05.12 | 11:48

1
А израел какво е?

Добави коментар

Водещи новини