Правителството на Сърбия одобри връщането на казармата

  • 20 септември 2024 18:09

  • 748
  • 1
Правителството на Сърбия одобри връщането на казармата
© Getty Images

На заседание на сръбското правителство днес бе подкрепено предложението за връщане на военната служба, съобщи сръбската телевизия РТС, цитирана от БТА.

Военната служба ще е за срок от 75 дни. Президентът Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. заяви, че министрите на днешното заседание на правителството са подкрепили предложението за връщане на задължителната военна служба. Той добави, че ги е информирал за подробностите от срещата в Брюксел, за дискусиите, които е имал относно ситуацията в Косово и за предстоящите срещи, които ще проведе.

Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. написа в профила си в Инстаграм, че благодари на министрите, които са подкрепили предложението за създаване на работна група, която да обмисли дейности и мерки, насочени към активиране на задължението за военна служба.

Официално: Сърбия връща казармата

"Посочих, че това е голямо нещо за Сърбия, не само за отбраната на страната, но и защото ще засили чувството за отговорност и сериозност на младите хора, които ще им бъдат необходими за всичко, с което ще се сблъскат в цивилния живот. Градовете и общините, където се намират казармите, също ще се възползват от задължителната военна служба, защото тези райони ще се издигнат икономически и ще напреднат и ще се развиват още по-бързо", каза Вучич.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
748 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.20 | 21:11

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини