Необичайно високи температури в Турция

  • 14 юни 2024 16:00

  • 2536
  • 1
Необичайно високи температури в Турция
© Getty images

Турция продължава да е в плен на горещините.

През цялата седмица страната е обхваната от необичайно високи за сезона температури. На много места в различни части на страната температурите надхвърлят 40 градуса по Целзий, информира телевизия НТВ.

В популярния егейски град Измир днес живачният стълб отчете 42 градуса, в западния град Балъкесир - 40 градуса, в Шанлъурфа - също 40 градуса. Още по-високи са температурите в туристическите райони Маниса и Денизли - 43 градуса по Целзий, Айдън - 44 градуса, допълва БТА.

Няколко пожара се разразиха днес в Турция

Много горещо е и в столицата Анкара, където живачният стълб отчита 35 градуса, но усещането е за по-високи температури заради многото високи сгради и горещия вятър.

Специалистите отправят призиви към хората да бъдат изключително внимателни по време на горещините, включително по възможност да не излизат в обедните часове навън и да пият много вода.

Метеоролозите обявиха, че температурите в Турция тези дни са с няколко градуса по-високи от нормалните за сезона.

Утре в Северозападна Турция - в Тракийския регион и в Истанбул се очакват силни дъждове, като температурите се очаква да спаднат изведнъж с осем градуса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2536 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.14 | 18:26

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини