Няколко пожара се разразиха днес в Турция

  • 12 юни 2024 15:11

  • 570
  • 1
Няколко пожара се разразиха днес в Турция
© Getty Images

Няколко пожара се разразиха днес в Турция, предават турските медии. 

Голям горски пожар бушува в егейския окръг Измир. Пламъците са лумнали около 12 часа по неустановени засега причини край град Нарлъдере, информира телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

В усилията за потушаване на огъня са включени четири самолета и два хеликоптера за гасене на пожари, над 25 пожарни коли и друга техника. 

През нощта се разрази пожар във фабрика за брашно в индустриална зона в Мардин, Югоизточна Турция, информира телевизия НТВ.

Причините за пожара не са установени. Огънят е обхванал голяма част от фабриката, при което са били унищожени десетки тонове брашно. 

Голям пожар избухна в завод с химикали в Берлин

В района са били изпратени много пожарни екипи и полиция. Пожарникарите са успели да овладеят пожара. Предприето е разследване по случая.

Междувременно по обяд днес се разрази пожар и във фабрика в град Гебзе, окръг Коджаели, Северозападна Турция.

Гъст дим се издига над района на пожара. В усилията по гасене на пламъците участват много пожарни коли. 

През последните няколко дни в Турция времето е необичайно горещо за сезона. Метеоролозите съобщиха, че температурите са с няколко градуса по-високи от нормалните, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
570 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.12 | 23:42

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини