Ислямската банка за развитие отпуска 6,3 млрд. долара заем на Турция

  • 29 април 2024 12:48

  • 391
  • 1
Ислямската банка за развитие отпуска 6,3 млрд. долара заем на Турция
© Pixabay

Ислямската банка за развитие ще отпусне на Турция заем в размер на 6,3 милиарда долара за периода 2024-2026 г. Това съобщи турският министър на финансите Мехмет Шимшек след преговори в Рияд, предава турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, цитирана от БТА.

Финансирането ще бъде отпуснато за реализиране на проекти в сферите на образованието, транспорта, селското стопанство, промишлеността, енергетиката в рамките на средносрочната програма за икономическо развитие на Турция, уточни Шимшек. 

ТРТ-Хабер припомня, че Световната банка наскоро обяви, че отпуска на Турция допълнителни 18 млрд. долара за инвестиционни проекти. В рамките на пет години Турция ще получи общо 35 млрд. долара от Световната банка за реализирането на средносрочната програма за икономическо развитие на страната.

Турция ще инвестира 100 млрд. долара във възобновяема енергия

През септември м. г. президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган представи новата средносрочна икономическа програма на правителството, в която се очертава цялостна стратегия, насочена към намаляване на инфлацията, стимулиране на растежа и справяне с различни предизвикателства.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:54

1
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­и­ ­м­­о­­м­­­и­­­ч­­е­­­т­а­­­ ­­в­и­ ­­­о­­ч­а­­­к­­­в­а­­­т ­­­-­ X­­­1­8­­­.­­­F­­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини