Осъдиха шестима на 62 години затвор за изнасилване на 11-годишно момиче

  • 23 април 2024 13:52

  • 5676
  • 1
Осъдиха шестима на 62 години затвор за изнасилване на 11-годишно момиче
© Freepik

Основният съд в Прищина осъди на общо 62 години затвор шестима обвиняеми за изнасилване на 11-годишно момиче в косовската столица през 2022 г., съобщи вестник „Коха диторе“.

Изнасилването на момичето в края на август 2022 г. в Прищина шокира обществеността в Косово и предизвика масови протести. Първоначално беше съобщено, че петима души са заподозрени в насилване на момичето. По-късно се появиха информации, че 11-годишното момиче е било изнасилено и през месец юни на същата година.

През декември 2022 г. Основната прокуратура в Прищина повдигна обвинения на седем пълнолетни като заподозрени в участие в изнасилването на 11-годишното момиче.

Адвокатът на жертвата Кимете Красничи заяви, че един от обвиняемите е осъден на 12 години затвор, петима други – на по десет години лишаване от свобода, а седмият обвиняем е освободен поради липса на доказателства.

По думите на Красничи 11-годишното момиче към момента е настанено в приют. 

„Нейното състояние не е задоволително, но съответните институции се грижат за нея“, заяви тя.

Протести в Прищина след изнасилване на 11-годишно момиченце

Адвокатът на един от обвиняемите Хаджи Милаку заяви, че случаят е бил напълно изфабрикуван от косовските правосъдни институции.

„Става въпрос за пълна измислица, от началото до края, на една несъществуваща ситуация, или по-скоро симулация на самите органи на правосъдието“, каза Милаку. Като се позова на медицинска експертиза, той заяви, че жертвата е над 16-годишна, предава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
5676 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:10

1
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­и­ ­­­м­­о­м­и­­­ч­е­­т­­а­­­ ­в­­и­­ ­о­ч­­а­к­­­в­­а­­­т ­­-­ X­­­1­­8­.­­­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини