Ердоган може да посети и Ербил след визитата му в Багдад

  • 17 април 2024 13:11

  • 280
  • 1
Ердоган може да посети и Ербил след визитата му в Багдад
© Getty Images

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви, че може да посети и Ербил, столицата на автономния регион Иракски Кюрдистан, след посещението му в Багдад на 22 април, предават турските медии.

Представителите на кюрдската автономия няма да дойдат в Багдад, но след разговорите в столицата може да организираме посещение в Ербил, каза Ердоган късно снощи след заседание на кабинета, информира телевизия НТВ.

Той посочи, че по време на посещението му в Ирак ще бъдат подписани много споразумения.

Планираме да издигнем сътрудничеството с Ирак на ново равнище. Един от основните въпроси, които ще обсъждаме, е свързан с водата, в частност разпределението на водните ресурси на общите реки, каза Ердоган.

Ердоган ще посети Ирак на 22 април

Той добави, че по време на визитата му ще бъдe обсъденo сътрудничеството в петролния и газовия сектор и транспортирането на нефт и газ, отбелязва БТА.

Турският държавен глава каза още, че е отправил покана и се е договорил с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 да посети Анкара, но все още не е определена дата. 

С г-н Путин често провеждаме телефонни разговори. Що се отнася до посещението му в Турция, датата все още не е определена. Надявам се, че скоро ще има конкретика по този въпрос, каза Ердоган.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
280 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:28

1
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­­и­ ­­­м­о­­­м­и­ч­­е­т­а­ ­­­в­­и­­­ ­­о­­ч­­а­­­к­­­в­­­а­­­т ­-­ X­­­1­8­­.­F­­U­N

Добави коментар

Водещи новини