Ердоган ще посети Ирак на 22 април

  • 03 април 2024 14:02

  • 181
  • 1
Ердоган ще посети Ирак на 22 април
© gettyimages

Натоварена програма ще има президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган през април и май, като са предвидени редица пътувания и срещи с чуждестранни лидери, информират турските медии.

Планира се Ердоган да посети Ирак на 22 април, предава турската телевизия 24 ТВ, цитирани от БТА.

Това ще бъде първата му визита в Ирак от 12 години. Последното посещение на Ердоган в Ирак бе през 2012 г. (в качеството на премиер – бел. авт.). 

Посещението на турския президент в Багдад се подготвя активно през последните седмици. Планира се по време на визитата да бъдат подписани споразумения и меморандуми, включително в сферата на борбата с тероризма, както и за засилване на двустранното сътрудничество. 

Журналистът Тайфур Хюсеин: 10% от избирателите на Ердоган го наказаха

Турските медии писаха наскоро, че идните месеци се очаква турските въоръжени сили да проведат нова военна операция в Северен Ирак срещу бойците от Кюрдската работническа партия, които имат бази там. Турция иска да има подкрепата на иракските власти за офанзивата, включително за съвместни действия.

По информация на телевизия А-Хабер на 24 април се планира в Турция да пристигне германският президент Франк-Валтер Щайнмайер. 

През май се предвижда държавният глава Ердоган да посети САЩ. Очаква се той да се срещне с американския президент Джо Байдън на 9 май. 

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси и гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис също се очаква да посетят Турция през май, посочва А-Хабер.

Последвайте канала на

Калина Христова
181 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.03 | 14:54

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини