Всички блокирани пътници са спасени след инцидента с лифт в Анталия

  • 13 април 2024 18:49

  • 704
  • 2
Всички блокирани пътници са спасени след инцидента с лифт в Анталия
© Pixabay

Турските власти успешно са спасили всички пътници, които бяха блокирани след инцидента на въжена линия край Анталия вчера, при който загина един човек, а седем бяха ранени, съобщи БТА, позовавайки се на Анадолската агенция.

Катастрофата стана в петък, когато подпорен стълб се срути и се сблъска с една от кабинките. Сред пострадалите има и две деца Четири хеликоптера, дронове, линейки и над 500 спасители участваха в спасяването на блокираните във висящите кабини хора. Въжената линия е на височина около 600 метра над планинска област със стръмни склонове, информира "Джумхуриет". Поради невъзможност да се рестартира системата за движение на лифта, евакуацията на блокираните беше извършена с хеликоптери. 

Един загинал и 10 ранени при инцидент с кабинков лифт в Турция

Започнало е разследване на причините за инцидента. По информация на турските медии общо 184 души са пътували в кабинките на лифта. Загиналият е турски гражданин, а един от ранените е гражданин на Киргизстан, съобщи Джумхуриет.

Кметът на Анталия Мухиттин Бьоджек съобщи, че кабинковият лифт е открит през 2017 година. В началото на тази година е преминал през основен преглед. Пуснат е бил в движение на 5 март.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
704 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:38

2
❤️ Г­о­р­­е­­­щ­­­и­ ­м­о­м­­и­­­ч­­­е­т­­­а­ ­в­­­и­­­ ­о­­­ч­­­а­к­­­в­а­­­т ­-­ X­­1­­­8­­.­F­­­U­­­N

2024.04.13 | 22:28

1
Всички оцелели са живи - това сте написали в заглавието. Ако отидете в турция сте под риск да се срути хотела, да падне лифта, дави измамят, да ви натровят с алкохол и храна

Добави коментар

Водещи новини