Горски пожар на остров Крит, евакуирани са четири села

  • 06 април 2024 13:44

  • 489
  • 3
Горски пожар на остров Крит, евакуирани са четири села
© Getty Images

На гръцкия остров Крит днес бушува горски пожар и властите наредиха на населението на четири села да се евакуира, съобщи Ройтерс, позовавайки се на местната пожарна служба. 

Пламъците, раздухвани от силен вятър, са обхванали склоновете на гора източно от крайбрежния град Йерапетра.

Властите разпоредиха превантивна евакуация на селата Ахлия, Галини, Агия Фотия и Маврос Колимпос, където живеят около 300 души, тъй като огънят се е приближил до някои къщи.

Около 120 пожарникари се борят с огнената стихия, подпомагани от два хеликоптера.

На острова има още два пожара, отбелязва гръцкото издание "Катимерини". Единият е в района на Амудари близо до Миртос, а другият -  в тревиста зона в Малес, Йерапетра.

Евакуация на три села на остров Родос заради пожар

Горските пожари са често срещани в Гърция по време на летните месеци, но правителството каза, че по-интензивните ветрове, засушаване и горещини, които учените свързват с изменението на климата, са влошили ситуацията с пожарите през последните години.

Миналата година горски пожар в Североизточна Гърция горя 11 дни, като унищожи площ, по-голяма от Ню Йорк и отне живота на 20 души, предава БТА. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
489 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:04

3
❤️ Г­о­­р­е­­­щ­­и­ ­м­­о­м­­­и­­­ч­е­т­­а­­­ ­­в­­­и­­ ­­­о­ч­а­­к­­в­а­­т ­­-­­­ X­­1­8­­­.­­­F­­U­­N

2024.04.06 | 16:37

2
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox
Николай Ралчев Тутракан

2024.04.06 | 15:00

1
Николай Петков Ралчев се казвам(Геят) и живея в гр.Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5.Аз съм потомствен Гей на 48 години, работя, но съм умствено изостанал много и имам психични п Отклонения.За това живея цял живот с родителите ми заедно, защото съм луд. Аз си търся любовник гей, който да ме аргсва безпощадно много и да се ожени за мен, защото аз съм жената в гей-връзките.Майка ми Надя Драганчева на 72 години от гр.Тутракан, ми даде разрешение аз да живея с гей заедно.Новият ми любовник може да живее при нас с родителите ми.Има място и за него.Всички знаят, че аз съм откачен, но такъв е живота. Аз ще заведа новият ми любовник в Гърция и там ще направим гей сватба. Пия алкохол и пуша кожени пури

Добави коментар

Водещи новини