Албански прокурори разпоредиха арест на кмета на туристически град за предполагаема корупция

  • 24 март 2024 08:22

  • 570
  • 2
Албански прокурори разпоредиха арест на кмета на туристически град за предполагаема корупция
© Pixabay

Албански прокурори съобщиха, че са разпоредили ареста на кмета на крайбрежен туристически град в южната част на страната по обвинения в корупция, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Специалният съд за борба с корупцията и организираната престъпност, който се занимава с дела, свързани с висши длъжностни лица, нареди ареста на Йорго Горо, кмет на Химара. Той е обвинен в злоупотреба с власт за това, че уж е създал фалшиви документи, за да получи държавна земя за бивш член на парламента, който планирал да построи там частен туристически курорт.

Арестуван е още един човек, а трима други служители на общините Химара и Вльора са поставени под домашен арест. Ако бъдат признати за виновни, петимата са заплашени от до седем години затвор. 

В събота нямаше незабавен коментар от страна на Горо или неговия адвокат.

Горо беше обвинен от лишения от свобода политик Дионисиос Алфред Белери, че е изготвил фалшивите документи за имота от 5512 кв. м. 

Химара, разположен на 220 км югозападно от столицата Тирана, е основна туристическа атракция в Албанската ривиера.

Около 10 милиона туристи са посетили малката западнобалканска страна през миналата година, като разходите им представляват около една пета от брутния вътрешен продукт на страната.

Българите, обвинени от Великобритания в шпионаж, пледират невинни

Последвайте канала на

Десислава Станева
570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.24 | 12:41

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman
София

2024.03.24 | 09:49

1
Албания ни задмина и там има съд и справедливост !!!

Добави коментар

Водещи новини