Любчо Нешков: Целият регион е изправен пред сътресения, българските политици да реагират!

  • 06 март 2024 18:10

  • 1180
  • 3
Любчо Нешков: Целият регион е изправен пред сътресения, българските политици да реагират!
© бТВ

Българските политици носят историческа отговорност пред целия европейски континент. Албания иска да се отдели от Република Северна Македония. Отделянето де факто означава РСМ да бъде предадена под контрола на Сърбия. Това каза в интервю за "Лице в лице" журналистът Любчо Нешков по повод новото напрежение по оста със Северна Македония, след като Пендаровски заяви, че македонското малцинство в България е малтретирано с десетилетия.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1241

"Пендаровски ни казва, че този македонистки проект обслужва чужди интереси, в случая - сръбски. От друга страна е поредното доказателство, което българската държава получава, за да ѝ се напомни, че носи отговорност да предупреди и предотврати рисковете от тези проекти, които могат отново да дестабилизират региона", предупреди журналистът. 

Пендаровски: Опозицията пресметна, че ще спечели с антибългарска реторика

"Целият регион е изправен пред сътресения и рискове", алармира Нешков. 

И посочи, че в РСМ се наблюдава директна сръбска намеса. Нешков припомни, че Европейският парламент е възроптал и приел специална декларация срещу президента на Сърбия - Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград.. "Дълбоко тежко антиевропейско поведение. Сегашното ръководство на РСМ, член на НАТО, покани Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи (бел. ред министърът на външните работи на Русия). Техният външен министър се ръкува и му даде трибуната", напомни журналистът, като подчерта, че подобна случка е недопустимо да се случи в държава, която е член на НАТО.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1180 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
worlok

2024.03.07 | 23:20

3
ne sa politici,ova kratunqci i vs go znaqt ..

2024.03.06 | 20:19

2
78% от мъжете биха иcкали да подобрят ceкcyалния си живoт, ако сте сpед тях, тpябва да oпитате тoва---> use.my/man
Бивол

2024.03.06 | 18:53

1
Нешко,ти си нищо.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини