Засилват проверките за нелегални мигранти в Истанбул

  • 27 февруари 2024 17:21

  • 763
  • 1
Засилват проверките за нелегални мигранти в Истанбул
© Gettyimages

Министерството на вътрешните работи на Турция засилва контрола върху нелегалните мигранти в Истанбул, като почти удвоява броя на контролните пунктове в града, съобщи вътрешният министър на страната Али Йерликая, цитиран от "Хюриет дейли нюз".

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1536

Силите за сигурност вече ще извършват проверки на над 100 точки в оживения мегаполис, най-населения град в страната с над 15 млн. жители, в който се предполага, че се намира най-големият брой мигранти в цяла Турция, отбеляза Йерликая по време на пресконференция днес.

Йерликая обясни, че всеки от автомобилите, с които ще се извършват проверките, пътува с преводач и експерт по миграцията, за да се улесняват проверката на пръстовите отпечатъци на предполагаемите нелегални мигранти. След това в базата данни се проверяват документите, свързани с разрешенията за пребиваване на чужденците, поясни той.

Ще настаняват ли мигранти в затворническото общежитие в Бойчиновци?

Министърът подчерта ефикасността на тези проверки, като добави, че откакто те са били въведени на 19 юли м.г., около 60 000 мигранти са задържани и изпратени в центрове за депортиране.

Йерликая очерта и четири етапа за борба с явлението нелегална миграция.

"На първо място, проблемът трябва да бъде решен при източника му, т.е. проактивно, преди мигрантите да стъпят в страната. Второ, трябва да бъдат прилагани ефективни мерки за сигурност на границите. На трето място е провеждането на ефективно откриване и задържане на територията на страната. Четвърто - въвеждане на ускорени процедури за депортиране", каза той.

По думите му турските власти последователно осъществяват тези усилия в съответствие със своите цивилизационни и хуманитарни ценности, без да правят компромис с обществения ред и сигурност, пише БТА.

Представяйки най-новите данни за борбата с незаконната миграция и трафика на хора, Йерликая сподели, че между 1 юни 2023 г. и 23 февруари т.г. над 490 операции, насочени срещу трафика на хора, са довели до задържането на 201 лица, от които 80 са били поставени под арест.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
763 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.27 | 18:54

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини