Арестуваха двама членове на бандата "Розовата пантера" в Атина

  • 26 април 2024 14:53

  • 488
  • 1
Арестуваха двама членове на бандата "Розовата пантера" в Атина
© Getty Images/Guliver

Двама сърби, членове на престъпната група "Розовата пантера", бяха арестувани в Атина за грабежи в магазини за бижута, съобщи гръцкият сайт Иефимерида.

Двама сръбски граждани, на 50 и 53 години, бяха арестувани в сряда в центъра на Атина, като 53-годишният е оказал силна съпротива при ареста. Компетентните органи съобщиха, че те са членове на по-голямата транснационална престъпна група "Розовата пантера", която се занимава основно с грабежи на магазини за бижута.

Според разследването двамата арестувани сърби са извършвали кражби в магазини за бижута най-малкото от декември 2023 г. Смята се, че са откраднали бижута на стойност над 315 000 евро. От досегашното предварително разследване са разкрити два случая на влизане с взлом в магазини за бижута в центъра на Атина, като разследването продължава, за да установи пълния размер на престъпната им дейност.

Представленията на израелски ансамбъл в Атина бяха отменени от съображения за сигурност

Разследването сочи, че те са използвали фалшиви документи и са управлявали автомобили с чужди номера. След претърсването на домовете им са открити и иззети между другото три часовника, бижута, както и фалшива шофьорска книжка. Иззети са също мотоциклетът и автомобилът, с които са се придвижвали, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
488 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:00

1
❤️ Г­­о­­­р­­е­­щ­­­и­ ­м­о­­­м­­­и­ч­­е­­т­­­а­­­ ­­­в­­­и­ ­о­ч­­а­­к­в­а­­т ­­-­­­ X­1­­8­­­.­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини