Ердоган дари на сираците в Газа отсъденото му обезщетението по дело срещу опозиционен лидер

  • 21 декември 2023 13:54

  • 1047
  • 1
Ердоган дари на сираците в Газа отсъденото му обезщетението по дело срещу опозиционен лидер
© Getty Images

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва дари на сираците в Газа обезщетението си за морални щети от около две хиляди евро, което съдът е отсъдил да му бъде изплатено от бившия опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу, предаде турската телевизия "Йирмидьорт" (24 TV), цитирани от БТА. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2226

Президентът Ердоган дари компенсацията на турската организация на "Червения полумесец", за да бъде предоставена на децата от Газа, останали без родители.

Адвокатът на президента Хюсеин Айдън съобщи, че бившият председател на основната опозиционна сила в страната - Народнорепубликанската партия (НРП), Кемал Кълъчдароглу е бил осъден да изплати обезщетение на президента Ердоган в размер на 65 хиляди турски лири (около 2040 евро).

Хамас съобщи за най-малко 20 000 загинали от началото на войната в ивицата Газа

Електронното издание на турския в. "Карар" уточнява, че присъдата е по дело, заведено въз основа на иск на Ердоган от 26 януари 2021 г. за неимуществени вреди, нанесени му от бившия опозиционен лидер, който според президента "е нарушил личните му права" в изказване на заседание на парламентарната група на НРП.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1047 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.21 | 17:26

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини