Ердоган ще настоява пред Путин за коридора за зърно в Черно море

  • 19 декември 2023 14:04

  • 738
  • 2
Ердоган ще настоява пред Путин за коридора за зърно в Черно море
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви, че ще разговаря с руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в скоро време, за да призове Москва да съживи т.нар. Черноморския зърнен коридор, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

"Скоро ще разговаряме с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и ще му кажем: "Да правим, да струваме, но да възобновим Зърнения коридор", посочи Ердоган пред журналисти в самолета на връщане от посещението си в Унгария. 

Турският президент изрази надежда, че ще получи положителен отговор от руската страна, което ще даде възможност нещата да се задвижат.

Украйна е изнесла 700 000 тона зърно по новия черноморски коридор

През юли Русия се оттегли от сделката за зърнения коридор през Черно море, постигната година по-рано с посредничеството на Турция и Организацията на обединените нации. Споразумението позволи на Украйна да изнася безопасно зърно от черноморските си пристанища, но не бе подновено от руската страна с аргумент, че зърното не достига до най-бедните страни и че има пречки пред собствения ѝ износ на зърно и торове.

В неделя Москва заяви, че няма интерес от удължаване на споразумението, напомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
738 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.19 | 17:39

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.19 | 16:02

1
Ердоган се е объркал, трябва да говори с Владетеля на Черно Море- зеленко шарана, той диктува нещата а не Путин

Добави коментар

Водещи новини