Рухна стена на интернат в Румъния, дете загина

  • 18 декември 2023 20:50

  • 1514
  • 2
Рухна стена на интернат в Румъния, дете загина
© Pixabay

Четири деца бяха затрупани след срутване на стена на интернат в град Одорхею Секуйеск в централния румънски окръг Харгита, съобщава телевизия Диджи 24, цитирани от БТА. 

Три ученички на възраст между 15 и 17 години бяха извадени изпод развалините, като едно от момичетата е в тежко състояние, а момче на 17 години, което беше извадено последно след продължила два часа и половина спасителна операция, е починало, посочва телевизията.

Говорителят на кметството на Одорхею Секуйеск Ноеми Зьорго посочи, че трите извадени по-рано ученички са откарани в болница, като две от тях са извън всякаква опасност, а третото момиче е в кома.

Стена на интерната на лицея "Тамази Арон" в Одорхею Секуйеск се срути днес, като засегната площ е около 200 квадратни метра. На мястото пристигнаха екипи на пожарната служба, линейки, както и доброволци към Службата за извънредни ситуации, съобщиха румънските медии.

Покрив на църква рухна по време на литургия в Мексико, девет души загинаха

Говорителката на кметството Ноеми Зьорго заяви за Аджерпрес, че инцидентът е станал в момент, когато са се извършвали дейности по свързване на сградата на интерната към канализацията на града. Тя уточни, че сградата е собственост на Католическата църква. 

Новинарският сайт Хотнюз отбелязва, че сградата на интерната е построена през 1909-1910 г., когато е построен и лицеят "Тамази Арон".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1514 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.19 | 00:54

2
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Meetme.pw

2023.12.18 | 23:56

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини