Гръцки фермери призовават: Не купувайте евтин зехтин в България, фалшив е

  • 01 декември 2023 12:19

  • 3803
  • 4
Гръцки фермери призовават: Не купувайте евтин зехтин в България, фалшив е
© Pixabay

Гръцки фермери и медии предупреждават сънародниците си да не купуват евтин зехтин от търговската мрежа в България, защото се твърди, че в опаковки на скъп гръцки зехтин се продава слънчогледово олио. На фалшивите бутилки липсва номерация от сертификата за направени проби по качеството.

Гръцки фермери, производители на маслини и зехтин, предупреждават да не се купува зехтин от България, защото е напълно фалшив.

Фермер от Халкидики коментира пред гръцките медии, че е бил шокиран от ниските цени на зехтин "екстра качество", който си е купил от България на цена около 3,5 евро за литър, съобщава БНР.

Заради съмненията си, че това е фалшива стока, той предоставил зехтина за химически анализ в лаборатория. Резултатът показал, че това е некачествено слънчогледово олио, оцветено като зехтин.

Количеството на оцветителя и другите допълнителни съставки е толкова голямо, че е опасно за здравето, коментират специалисти в Гърция.

А фермер от Крит заяви, че е видял в български магазини 5-литрова опаковка на зехтин, който той произвежда, на цена 17,5 евро в търговската мрежа, като самият той го продава за над 60 евро.

Зехтинът се превръща в течно злато, очаква се да достигне €25 за литър в Гърция

"Не купувайте от България евтин гръцки зехтин, защото това не е зехтин, нито е гръцки", предупреждават гръцките медии.

Това, разбира се, не е валидно за целия пазар в България, където има и качествен екстра оригинален зехтин, но на цени над 10 евро за литър, коментират изданията в южната ни съседка.   

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3803 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.01 | 13:09

4
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.01 | 12:38

3
Само за Бюджет се говори,лесни пари без да се потиш...
Щщщ

2023.12.01 | 12:33

2
Всичко е фалшиво в България,Ariel ot Германия и Ариел от България голяма разлика не само перилните препарати ,хляб,месо,домати,сирене,олио всичко е фалш..в Бг..
Z Z Z Z Z

2023.12.01 | 12:30

1
БЪЛГАРСКИ ЗЕМЕДЕЛЦИ ПРИЗОВАВАТ: НЕ КОПУВАЙТЕ УКРАИНСКИ СЛЪНЧОГЛЕД, МЕНТЕ Е!

Добави коментар

Водещи новини