Заради потока от мигранти: Сърбия засилва полицейското присъствие по границите си с България и РСМ

  • 01 декември 2023 11:20

  • 323
  • 1
Заради потока от мигранти: Сърбия засилва полицейското присъствие по границите си с България и РСМ
© Getty Images (архив)

Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич каза по време на обиколка в Регионалния център на граничната полиция към България, че полицията прави всичко възможно за пресичане на незаконната миграция и на всички трафиканти на хора, съобщават сръбските медии.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1473

Той съобщи, че 95% от мигрантите идват в Сърбия от България и Северна Македония, допълвайки, че участието на полицията в тази зона ще бъде допълнително засилено и в близките дни ще бъде сформиран щаб в Прешево, до границата със Северна Македония.

В Сърбия закопчаха нелегални мигранти и трафиканти на хора. Иззеха и оръжие

Служителите на МВР са сериозно ангажирани да защитават националната ни територия и гражданите и ще предприемат всички мерки за предотвратяване на преминаването на нелегални мигранти в страната ни. Ще останем в тази област, а и в северната част на Сърбия, докато не решим напълно този проблем, разясни Гашич, цитиран от БТА.

На срещата с командира на жандармерията Саша Косович и други ръководители на Министерството на вътрешните работи беше обсъдена настоящата ситуация и бяха уточнени стъпките, които трябва да се предприемат в бъдеще.

Последвайте канала на

Владимир Василев
323 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.01 | 13:12

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини