Истанбул ще бъде домакин този месец на следващите консултации за Украйна след срещите в Копенхаген и Джеда

  • 05 октомври 2023 12:16

  • 712
  • 3
Истанбул ще бъде домакин този месец на следващите консултации за Украйна след срещите в Копенхаген и Джеда
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Турция се готви да бъде домакин на третата международна среща на съветниците по национална сигурност, които работят за изграждането на подкрепа за мирна среща на върха, която Украйна иска да организира по-късно тази година, съобщи Блумбърг, позовавайки се на запознати с въпроса източници, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13579

Такива срещи вече се състояха в Копенхаген, Дания, през юни и Джеда, Саудитска Арабия, през август.

Новият кръг консултации се планира да се проведе в Истанбул по-късно този месец, са посочили пред Блумбърг източниците при условие за анонимност. 

Участниците ще обсъдят идеи за постигане на траен мир в Украйна, се посочва още в публикацията на Блумбърг, цитирана в турски медии. В центъра на дневния ред ще бъде мирният план на украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога и намерението на Киев да организира през тази година световна среща за обсъждане на тази инициатива.

Ако срещата се състои, се очаква на нея да присъстват ограничен брой официални лица, включително представители на САЩ, са казали пред Булмбърг двама души. Белият дом не е определил кой точно ще присъства. Русия, която окачестви като нелегитимни предишните срещи, не е поканена, посочва още Блумбърг.

ТАСС съобщи днес, че руското посолство в Турция не е получило информация или покана за международна конференция за Украйна.

"Не сме информирани за нея, не сме получили покана", са посочили пред кореспондент на агенцията от руската дипломатическа мисия в Анкара.

Турският в. "Хюриет" също писа тези дни, че "няма да е изненада, ако Турция бъде домакин на третия кръг консултации" за Украйна след срещата в Джеда.

Украйна: Разговорите в Джеда са голям удар за Русия

Последвайте канала на

Десислава Станева
712 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.05 | 15:21

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg
Z Z Z Z Z

2023.10.05 | 12:20

2
Путин има вече покана (даже две) да се яви в Хага.
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.10.05 | 12:20

1
А КАКВА ТОЧНО "ПОКАНА" ИСКАТ РАШИСТИТЕ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини