Ситуацията в северно Косово е много опасна

  • 26 септември 2023 15:16

  • 1286
  • 1
Ситуацията в северно Косово е много опасна
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Посланикът на САЩ в Сърбия Кристофър Хил заяви, че посланиците от Петорката (САЩ, Франция, Германия, Италия, Великобритания) смятат, че ситуацията в северната част на Косово е много опасна и че ще са необходими допълнителни усилия, за да се стигне до причината за цялата ситуация, съобщи сръбската телевизия РТС.

„Това е трагично събитие и ние всички трябва да осъдим убийството на член на косовската полиция. Разбира се, винаги съжаляваме за загубата на живот, но е важно да имаме предвид, че трябва да продължим с политическия процес. Мисля, че протичат процеси как  по-нататък  да се насърчи диалогът“, каза Хил пред репортери на публичния дебат "Променената геополитическа обстановка и предизвикателства пред международния правен ред“, организиран от Съвета за стратегически политики в сътрудничество с посолството на България.

Вучич обяви, че косовската полиция е убила трима сърби

Помолен от журналист да коментира срещата на посланиците от петте страни и как вижда ситуацията в Косово, Хил подчерта, че може да каже, че ситуацията се третира много сериозно и че се водят множество дискусии и разговори за това какви са следващите стъпки, които трябва да бъдат предприети. 

"Дипломатическият процес трябва да бъде засилен през следващите дни и седмици“, каза Хил.

Последвайте канала на

Калина Христова
1286 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.26 | 18:39

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини