Вучич обяви, че косовската полиция е убила трима сърби

  • 25 септември 2023 06:24

  • 1672
  • 5
Вучич обяви, че косовската полиция е убила трима сърби
©

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви тази вечер, че косовската полиция е убила трима и ранила тежко двама сърби, предаде ТАСС.

"По наша информация са убити трима сърби от Косово и Метохия", каза Вучич на пресконференция.

Четири станаха жертвите при сблъсъците между полицията и въоръжени нападатели в Северно Косово

"Двама от тях са убити със снайперско оръжие от далечно разстояние. Те са били убити без причина", увери сръбският президент, предаде БТА.

"Двама души са тежко ранени. Има вероятност и четвърти да е бил убит", каза още Вучич.

Сръбският президент даде да се разбере, че страната му никога няма да признае независимостта на Косово, независимо на какъв натиск бъде подложена.

"Всичко, което се случи, засили убеждението ми, че никога няма да признаем независимостта на Косово. Може да правите каквото искате, ние никога няма да признаем независимостта на Косово. Сърбия никога няма да признае независимостта на Косово", подчерта Вучич.

По-рано тази вечер косовските власти обявиха, че манастирът, където въоръжени мъже се барикадираха след убийството на косовски полицай, е "под контрол" и ситуацията се е успокоила, предаде Франс прес.

Преди това Сърбия отхвърли обвиненията на Косово, че е замесена в атаката.

Вучич също така заяви, че представители на КейФор са помагали на полицията на Косово в операцията срещу местни сърби и фактически са дали на Албин Курти (премиера на Косово - бел. ред) картбланш за тяхното убийство.

"Тук има нещо, което прави силно впечатление. Само за час и двадесет минути по наши оценки няколко десетки сърби са били напълно обкръжени. Очевидно това е било извършено съвместно с международните сили, в материално-технически план и с всички други средства", заяви Вучич.

"Срещу тях бе извършено жестоко нападение. Ние си задавахме въпроса защо това не беше направено от представители на силите на КейФОР, тогава жертвите щяха да бъдат по-малко. Те са дали на Курти картбланш, както се казва, за да се разправи с терористите и да бъдат убити колкото се може повече хора", каза Вучич

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1672 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.09.25 | 13:03

5
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
Бай Васо Сърбеца

2023.09.25 | 07:51

4
Най- гадното и гнусно племе в Европа е сръбското. Изроди каквото света не познава .

2023.09.25 | 07:29

2
Поздрави от генерал Уесли Кларк сръбски животни
драган марковић

2023.09.25 | 07:33

3
Боклук

2023.09.25 | 06:33

1
Нагли сръбски мърши

Добави коментар

Водещи новини