Наскоро подала оставка министърка е кандидат за кмет на Букурещ

  • 09 август 2023 11:36

  • 423
  • 0
Наскоро подала оставка министърка е кандидат за кмет на Букурещ
© Официална страница на правителството на Румъния

Бившият министър на семейството Габриела Фиря ( на снимката) ще бъде кандидатът на Социалдемократическата партия (СДП) за кмет на Букурещ. Това съобщи самата тя в интервю за телевизия Антена3 (Antena 3 CNN) и добави, че самият премиер Марчел Чолаку я е уверил в това. 

Габриела Фиря подаде оставка на 14 юли след разкрития за малтретирани възрастни хора в домове за социални грижи, финансирани с обществени средства. 

Г-н председателят ми каза, че аз съм кандидатът, че не вижда друг човек от СДП Букурещ. Той ми каза много ясно, че има информация, като министър-председател знае, че съм невинна, но че съм виновна, че съм се доверила на хора. Вината ми е, че моят съветник е бил свързан с онзи, който се занимава с общежитията. Не аз директно, нито съветникът ми директно, разясни Габриела Фиря.

В същото време тя коментира, че нещата могат да се променят, тъй като потенциален кандидат от СДП е и кметът на район 4 Даниел Балуца.

Румънският президент е най-популярният местен политик в социалните мрежи

Политическото решение е на партията и на ръководството. Няма да имам сериозна причина да се сърдя, ако се вземе различно решение, добави Фиря и цитирана от БТА.

По думите ѝ тепърва предстоят консултации и анализ по темата.

Последвайте канала на

Владимир Василев
423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини