Идентифицирани са нападателите, ранили български гражданин в Скопие

  • 28 юли 2023 12:23

  • 2014
  • 0
Идентифицирани са нападателите, ранили български гражданин в Скопие
© Novini.bg/ Canva

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски каза днес, че са идентифицирани нападателите, които са намушкали с нож фен на софийския ПФК „Левски“ вчера в Скопие, съобщи „Фактор“. Министърът посочи, че нападателите се издирват.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1282

Спасовски отбеляза, че автомобилите с български регистрации са преминали през столичния квартал Чаир, за да провокират гражданите и са пристигнали в Северна Македония с частен превоз, а не с организирания транспорт за мача на „Левски“ с ФК „Шкупи“ снощи.

Пускат българите, задържани в Скопие след мача между "Левски" и "Шкупи"

Български футболни фенове бяха нападнати снощи в квартал Чаир в Скопие минути преди началото на двубоя в столицата на Северна Македония. Болница „Св. Наум Охридски“ потвърди, че е приела 29-годишен български гражданин, ранен с хладно оръжие в корема. Той е извън опасност за живота към момента.

Общо 21 са арестуваните снощи футболни фенове, като 19 от тях са българи, цитира БТА. 

Атмосферата се нажежи още преди началото на мача с неуместни коментари и съобщения в социалните мрежи, както и коментари на български фенове пред местни медии. Срещата между "Левски" и "Шкупи" от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите на стадион „Тодор Проески“ в Скопие беше определена от УЕФА като двубой с висок риск.

Вижте при какви условия са държани нашите момчета в ареста в Скопие

До сблъсъци след мача, който приключи с резултат 2:0 в полза на българския отбор, не се стигна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини