Децата над 16 години в Сърбия ще получат по 10 хил. динара еднократна помощ

  • 19 юли 2023 13:50

  • 1265
  • 0
Децата над 16 години в Сърбия ще получат по 10 хил. динара еднократна помощ
© Pixabay

Сръбският министър на финансите Синиша Мали обяви днес, че всички деца в Сърбия, родени след 21 ноември 2006 г., ще получат еднократна финансова помощ от 10 000 динара (около 167 лева), съобщава вестник "Политика". Така ще се реши  проблемът с децата, които са били на възраст под 16 години и не са отговаряли на условията тогава, когато бяха приети мерките за подпомагане на младежите, а сега тези деца са над 16 години.

Мали каза още пред сръбската национална телевизия, че ако днес сръбският парламент приеме закон, който урежда помощта, регистрацията  на  желаещите да получат помощи ще започне на 20 август и ще продължи до 20 септември. 

След това до края на септември ще изплатим по 10 000 динара на всички майки на деца до 16 години. Това е продължение на сериозната политика, която водим от началото на епидемията от коронавирус. Да помогнем на нашите граждани, на тези, които смятаме, че се нуждаят най-много от тази грижа, каза Мали, цитиран от БТА.

Над един милион млади хора в Сърбия получиха парична помощ от 5000 динара

Той подчерта, че законът за отпускане на еднократна помощ на майките на всички деца до 16-годишна възраст е разработен по инициатива на президента на Сърбия Александър Вучич и че обещанието към родителите на всички деца ще бъде изпълнено до края на септември.

Ще изплатим по 10 000 динара еднократна помощ на всяка майка или приемен родител, настойник, баща. За целта е необходимо да се кандидатства чрез много прост процес, с който гражданите вече са свикнали, чрез Министерството на финансите, обясни Мали.

Сръбският министър на финансите обеща, че скоро ще има ново повишаване на пенсии и заплати в страната.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини