Граждани оставят цветя и палят свещи пред училището в Белград, където бе извършено масово убийство

  • 07 май 2023 20:30

  • 566
  • 0
Граждани оставят цветя и палят свещи пред училището в Белград, където бе извършено масово убийство
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

На петия ден след трагедията в основно училище „Владислав Рибникар“ в Белград, където 13-годишен ученик застреля девет души и рани други седем, граждани и официални лица продължават да оставят цветя, да палят свещи и да пишат в книга за съболезнования, съобщава телевизия Ен1.

Министърът на образованието Бранко Ружич е положил венец и се е подписал в съболезнователната книга.

Ръководителят на Делегацията на ЕС в Сърбия Еманюел Жофре също положи венец и се нареди на опашка, за да се подпише в книгата за съболезнования.

Майка на момиче от кървавия списък на Коста: Той беше чудовище, разглезено дете

Днес е последният ден от тридневния траур, който бе обявен в страната след масовото убийство, извършено в белградското училище в сряда, 3 май. На следващия ден вечерта бе извършено ново масово убийство от 21-годишен младеж, който застреля осем души и рани други 14 в три села в района на град Младеновац, на около 40 км южно от Белград.

Министърката на здравеопазването Даница Груичич съобщи днес пред РТС, че двама от пациентите, ранени край Младеновац и Смедерево, са в критично състояние, съобщава БТА.

По думите на министърката момичето, ранено при стрелбата в училището, също е в критично състояние и с опасност за живота.

Министерството на вътрешните работи на Сърбия пък призова жителите да предадат на полицията всички оръжия, които притежават, дори без надлежно разрешение, като увери, че няма да бъдат преследвани за това и разпитвани за историята на произхода на оръжията. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
566 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини