Майка на момиче от кървавия списък на Коста: Той беше чудовище, разглезено дете

  • 04 май 2023 20:09

  • 8115
  • 9
Майка на момиче от кървавия списък на Коста: Той беше чудовище, разглезено дете
©
Слушай новината Слушай новината

След трагедията в Белград шокът е голям и за оцелелите при стрелбата деца и за техните семейства. Коста е убил своите съученици по предварително изготвен списък. Той ще бъде настанен в психиатрия. 

Припомняме, че 13-годишното момче застреля 8 свои съученици и един охранител по време на час по история. От настанените в болница деца, две остават в критично състояние. Хиляди хора през цялата нощ и днес през целия ден оставяха цветя, плюшени играчки, свещи и послания пред училище "Владислав Рибникар". 

"Моя син завърши това училище преди 30 години, това е една трагедия, огромна трагедия, за всички семейства на тези деца, които вече ги няма", каза жена от Белград.  

13-годишният стрелец от Белград към полицията: Аз съм психопат, който трябва да се успокои

"Аз съм психопат, който трябва да се успокои", е казал Коста Кецманович при задържането му. На този етап от полицията се въздържат да коментират мотивите за стрелбата, но потвърдиха, че стрелецът е бил предварително подготвен, убивал е по списък.

На фона на тези шокиращи факти, всички които са познавали 13-годишното момче, казват, че е било умно и талантливо, макар че е заеквал  и е имал проблеми с общуването. Момчето е и от добро семейство, но родителите му са разведени – баща му е лекар. Заедно с майка му са задържани. Също стана известно, че бащата е водил момчето на стрелбище да се учи да стреля с пистолет. Двамата ходели и на лов.  

На бдението пред училището днес една от майките на децата посочени в списъка не спести гнева си. 

"Спрете с тези лъжи! Разговаряха родителите, родителите разговаряха с него. Недейте да лъжете повече! Че не бил играл игри, че не бил малтретиран, че бил обичан, че момичетата били влюбени в него. Той беше разглезено дете, чудовище, дъщеря ми е била в списъка му", каза Татян Саваресе, която видя името н дъщеря си в списъка на Коста, съобщава Bulgaria ON AIR. 

Сръбската музикална звезда Неда Украден остави цвете пред училището. 

"Това е най-тъжният ден в нашата история", заяви и сръбският президент.

Сръбското правителство предложи пакет от мерки, като започна от налагането на двугодишен мораториум върху издаването на разрешителни за притежание и носене на късо огнестрелно оръжие 

Сърбия е на трето място в списъка на държавите с най-много оръжия на глава от населението,  заедно с Черна гора. Класацията е водена от Съединените щати. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8115 9

Коментари 9

Добави коментар

2023.05.05 | 05:47

8
Ето я една от виновниците. Значи така е учила дъщеря си. Много често родителите настройват децата си срещу отличниците от завист.

2023.05.05 | 05:50

9
Едно време се подиграваха на незнаещите, а днес на знаещите деца. Защото неуките са в повече .
Калика

2023.05.04 | 22:35

4
Я стига бил го учил и баща му е виновен! На времето през комунизма за почнах на неговата възраст в стрелкови клуб с малокалибрена пушка. Тренирахме стрелба три пъти в седмицата но никого не съм убила. Когато едно хлапе е разглезено и по природа агресивно и да не го е учил ще намери начин да навреди на някого обикновенно агресивни и завистливи са некадърните и неудачниците.
Аспарух

2023.05.04 | 23:50

7
Дано Бог го пощади това грешниче.
Красимира

2023.05.04 | 21:22

2
И аз имах мотив преди години ,лекарите щяха да уморят детето ми в болница,но не убих нито един от тях.
Крум

2023.05.04 | 23:49

6
Как така?

2023.05.04 | 22:44

5
можехте да спасите много животи
Той е заеквал

2023.05.04 | 20:53

1
А възпитанието на съучениците му е до там ,че са му се подиграват. Има мотив , не е така изведнъж

2023.05.04 | 21:24

3
Да, по принцип, трябва и да се работи срещу подигравките в училище. НО не смятам, че това е достатъчен повод за да убиваш! Още повече, че е малоумно да водиш 10-13 годишния си син на лов и да го учиш да стреля!

Добави коментар

Водещи новини