Еди Рама: С премиера на Косово имаме различен подход, но еднаква цел - обединение на албанците

  • 17 февруари 2023 15:39

  • 348
  • 3
Еди Рама: С премиера на Косово имаме различен подход, но еднаква цел - обединение на албанците
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Албанският премиер Еди Рама заяви, че той и косовският премиер Албин Курти имат "различен подход към Сърбия", но и двамата имат една и съща цел - обединение на албанците, предаде агенция Бета.

Рама каза, че Сърбия трябва да признае Косово и да "поиска прошка", а в края на процеса на диалог със Сърбия албанците трябва да се обединят.

"Наистина (с Курти) имаме много добри отношения, срещите ни са вдъхновяващи, отличен хумор, много се смеем. Имаме различен подход към Сърбия, но еднаква цел", каза Рама за албанската ТВ Клан.

Ден по-рано косовският премиер му каза, че не бива да възлага надежди на сръбския президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград..

Вучич: Обстановката в Косово остава тежка

На журналистически въпрос ще се обединят ли албанците, Рама отговори, че те непременно трябва да го направят, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
348 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.02.17 | 16:16

3
Няма как да казваш дали да ги признае имат собствено законодателство и са буферна изкуствена територия каквато е и украйна никой не иска изкуствени воени буфери.

2023.02.17 | 16:13

2
ххахахха, те американците не търпят големи държави

2023.02.17 | 16:06

1
Започва се - велика албания.

Добави коментар

Водещи новини