Леглата в румънските болници се изчерпаха

  • 16 януари 2023 12:01

  • 512
  • 0
Леглата в румънските болници се изчерпаха
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Вече няма места в някои болници в Румъния, съобщава Диджи24. Отделенията за възрастни на болницата за инфекциозни болести в Констанца са запълнени на 100 процента. 

“В момента имаме много пациенти с респираторни вируси, но и такива със смесена патология. Заради спецификата на заболяванията трябва да ги сложим в отделни помещения. Оттам идва и недостигът на легла”, информира Елена Думя - лекар в Клиниката за инфекциозни болести в Констанца. Като превантивна мярка посещенията в педиатричното отделение на лечебното заведение са преустановени. 

Първи случай на дете с тройна вирусна инфекция в Румъния

Места няма и в педиатричното отделение на Инфекциозната болница в Кюстенджа. Броят на пациентите със сериозни симптоми на грип там, както и в Букурещ расте. 

“Доста прегледи извършваме на ден. И на възрастни, и на децата. Даваме приоритет на хората, които се нуждаят от болнично лечение. В момента, в който пациентите влязат при нас, получават маска. Но като се струпат повече хора, нещата могат да се усложнят”, коментира управителят на болница “Виктор Бабеш” в румънската столица - Симин Айсел Флореску. 

Лекарите препоръчват на всички да използват предпазни маска на многолюдни места и да се ваксинират срещу грип, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини