Румъния претърсва седем жилища по делото срещу инфлуенсъра Андрю Тейт

  • 12 януари 2023 16:28

  • 792
  • 0
Румъния претърсва седем жилища по делото срещу инфлуенсъра Андрю Тейт
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Румънската служба за борба с организираната престъпност извърши седем допълнителни претърсвания на жилища в рамките на разследването си срещу противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт, съобщи Асошиейтед прес.

Рамона Бола, говорител на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ), заяви, че обиските се провеждат в Букурещ и окръзите Илфов и Прахова, "за да бъдат събрани допълнителни доказателства".

Тридесет и шестгодишният Андрю Тейт, който има британско и американско гражданство, беше задържан на 29 декември в Букурещ заедно с брат си Тристан и две румънки. Във вторник Апелативният съд в Букурещ потвърди мярката, наложена със съдебно решение от 30 декември, за удължаване на ареста им от 24 часа на 30 дни. 

Днешните претърсвания идват ден след като Тейт загуби и второ обжалване тази седмица в букурещки съд, където оспори изземането на негово имущество от прокурорите в края на декември, включително сгради, земя и луксозни автомобили. Над десет имота и земя на фирми, регистрирани от братята Тейт, са иззети досега.

Бола заяви, че съдът "е решил, че конфискациите са законни и че имуществото остава на наше разположение". Ако се докаже, че братята Тейт са изкарвали пари от трафик на хора, имуществото може да бъде използвано за покриване на разходите за разследване и компенсация на жертвите, посочи тя.

Арестуваха братята Тейт в Румъния по подозрения за трафик на хора

ДРПОПТ заяви, че е идентифицирала шест жертви на трафик на хора, които са били подложени на "актове на физическо насилие и психическа принуда" и са сексуално експлоатирани от членове на предполагаемата престъпна група. 

Службата заяви, че жертвите са били подмамвани чрез обещания за романтична връзка, а след това са били сплашвани, държани под наблюдение и подлагани на други тактики на контрол, като през това време са били принуждавани да участват в порнографски дейности, целящи да донесат финансови приходи на членовете на групата.

"Ясно заявяваме, че по време на целия наказателен процес разследваните лица се ползват от процесуалните права, както и от презумпцията за невинност", допълва ДРПОПТ в изявлението си от четвъртък.

Тейт, бивш професионален кикбоксьор, за когото се съобщава, че живее в Румъния от 2017 г., преди това е бил забранен от различни известни платформи на социалните медии заради изразяване на женомразки възгледи и реч на омразата.

Калина Христова
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини