Външният ни министър в Скопие: Очакваме РСМ да осигури нормална среда за функционирането на българските културни клубове

  • 07 декември 2022 21:06

  • 364
  • 1
Външният ни министър в Скопие: Очакваме РСМ да осигури нормална среда за функционирането на българските културни клубове
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Очакваме, че ще има реакция и от страна на правителството на Република Северна Македония, за да се достигне до европейско решение  за функционирането на клубове, създадени от граждани на страната с българско национално самосъзнание, каза на пресконференция днес министърът на външните работи на България Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София,, предаде БТА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

На въпрос какво ще бъде бъдещето на вече създадените български клубове, чиито имена попадат в обхвата на закона за сдруженията и фондациите като неприемливи и които имат тримесечен срок, за да променят имената си или ще бъдат заличени от Централния регистър в страната, Милков изрази надежда, че българските клубове ще могат да функционират нормално.

„Те стават повече и повече, и това е добър знак, защото хората с българско национално самосъзнание виждат възможност чрез този начин на асоцииране да защитят своя интерес, свързан с етническа идентификация и очакваме от Република Северна Македония да осигури нормална среда за функционирането им, за да бъдат мост, а не повод за разделение и говор на омразата”, заяви Милков.

Продължава издирването на нападателите, които стреляха по българския клуб в Охрид

Българският министър на външните работи е на работно посещение в Скопие, по време на което заедно с колегата му от Република Северна Македония Буяр Османи откриха бизнес форум с участието на над 150 български фирми, двамата положиха цветя на паметника на Св. Климент Охридски, като съвместно отбелязване на деня на Климент Охридски, срещна се и с председателя на парламента на страната Талат Джафери.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Господи!

2022.12.07 | 22:12

1
Каква зловеща мутра е "вънкашния" министър на шарлатанина от село Славяново! Много грозна и много противна! Че тоя който го погледне ще се изплаши бе, шарлатанино!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини