Ердоган откри нова линия на метрото в Истанбул, осигуряваща връзка с летище "Сабиха Гьокчен"

  • 02 октомври 2022 20:04

  • 1085
  • 1
Ердоган откри нова линия на метрото в Истанбул, осигуряваща връзка с летище "Сабиха Гьокчен"
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Нова линия на метрото в Истанбул, която осигурява връзка с летище "Сабиха Гьокчен", беше открита днес на церемония в присъствието на президента Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, съобщи турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Дневно по линията ще пътуват 1,2 милиона пътници, а влаковете ще могат да се движат със скорост 80 км/ч. Новата линия има общо пет станции.

С откриването ѝ истанбулското метро ще има общо седем лъча с дължина над 103 км. Около 45 минути ще продължава пътуването от летището до истанбулския квартал Кадъкьой.

Турският президент обеща, че в следващите месеци новата линия ще бъде продължена и до летище "Истанбул". Той се похвали с постиженията на управлението на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) през изминалите години.

Ердоган обяви нова схема за подкрепа на гражданите в покриването на енергийните им разходи

"Някои искат да си припишат заслугите за изградените от нас железопътни системи. Разбирате кои са те, нали? Ще им дадем ли най-хубавия урок през юни?", запита Ердоган, визирайки датата на следващите редовни избори в Турция през юни догодина. По думите му министерството на транспорта и инфраструктурата е изградило 312 км от градската железопътната мрежа в Турция с обща дължина от 811 км.

"Подобрихме качеството на живот на нашия народ благодарение на произведенията на века, които осигурихме на страната ни през последните 20 години. Оставяме на новите поколения силна Турция, върху която те могат да изградят Века на Турция. Как се нарича нашият манифест? Векът на Турция... Сега ще работим за това", заяви още турският лидер.

Константин Тодоров
1085 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.02 | 22:38

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини