Спецакция в Черна гора: Задържаха граждани по подозрения за работа с руското разузнаване

  • 29 септември 2022 13:42

  • 311
  • 0
Спецакция в Черна гора: Задържаха граждани по подозрения за работа с руското разузнаване
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Няколко черногорски граждани са били арестувани тази сутрин в Подгорица по подозрение, че работят за руското разузнаване, съобщи порталът Виести, позовавайки се на няколко източника.

По информация на Виести операцията е ръководена от Агенцията за национална сигурност (ANB), под чиято юрисдикция е това престъпление, и е извършена по заповед на Специализираната държавна прокуратура.

Според един от източниците, единият от арестуваните по данни на ANB е работил за руската служба повече от десетилетие и е част от по-широка група, чиито членове са известни на ANB. Твърди се, че е служител в държавната администрация.

Същите източници твърдят, че днешната акция е само началото на дейности по разкриване на сътрудници на чужди разузнавания.

От АNB не отговориха дали е вярно, че няколко души са задържани по подозрение за шпионаж.

Като част от акцията са били извършени претърсвания на няколко места в Подгорица и околностите, по време на които, според източника, са били намерени предмети, "представляващи интерес за разследването".

Друг събеседник на "Виести" каза, че тази акция е част от международна операция и че сред арестуваните има руски граждани.

Румъния е отнела визите на 14 руски шпиони

Специалният прокурор Вукас Радонич, посочи, че по искане на Специализираната държавна прокуратура и по нареждане на Върховния съд полицията е претърсила апартаменти и други помещения на няколко граждани, "поради подозрение в извършване на престъпленията създаване на престъпна организация и шпионаж“.

Акцията по задържането е извършена от служители на Сектора за борба с престъпността, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини